❓آیا ماهِ صَفر نحس است و برای رفعِ نحوست باید تخم مرغ بشکنیم؟ قضیه زدنِ دربِ مساجد در آخرِ ماهِ صَفر چیست؟

پاسخ

✅ در قرآن، دو بار به سعد [=خوش یُمن] یا نحس [بد یُمن] بودنِ ایام، اشاره شده است؛ سوره فصلت آیه 16 و سوره قمر آیه 19: "فاَرسلنا علیهم ریحا صرصرا فی ایّام نحِسات". جالب آنکه هر دو مورد هم در موردِ عذاب خداست. همچنین قرآن به سعد و مبارک بودنِ مثلا شبِ قدر هم اشاره داره: "إنا أنزلناه فی لیلة مبارکه".  این آیات نشان میدهد که روزها و شبها ذاتا و به خودیِ خود نحس و سعد نیستن. اعمالِ ما و حوادثِ آن روز و شب ها است که برخی از ایام را برای ما نحس یا خیر میکند.

➕ در مورد نحس بودنِ ماه صفر از دعایِ "یا شدید القوی." گرفته تا شکستنِ تخم مرغ و زدنِ دربِ مساجد، هیچکدام مبتنی بر روایاتِ صحیح نیست. مرحوم شیخ عباس قمی نیز در مفاتیح الجنان، نحس بودنِ ماه صفر را با عنوان روایت و حدیث نقل نکرده اند. با توجه به اینکه صاحب کتاب مفاتیح الجنان یکی از دقیق ترین محدثین شیعه هستند، نیاوردنِ روایت در بابِ نحسیِ ماه صفر مُشعر هست به اینکه روایتی در این خصوص نداریم. گویا ایشان از بابِ احتیاط این نکته را آورد اند و در صدد بیانِ این نکته بودند که اگر هم ماهِ صفر به نحوست مشهور شده، میتوان با صدقه و دعا آن را بر طرف کرد.

برخی از علما مثل شهید مطهری نحوست اشخاص و ازمان و اوقات را قبول ندارند. آنچه موجبِ جلبِ شر میشود، تطیُّر و فالِ بدی است که توسطِ خودِ انسان زده میشود. به همین خاطر است که در دینِ اسلام، سفارش به خوشبینی و تفأُل شده است.

⛔️ حدیثِ واجب شدن بهشت برای بشارت دهنده ماهِ صفر یا زدنِ دربِ مساجد، در هیچ منبعِ معتبری وجود ندارد و یک خرافه عامیانه است. پایِ صحبت آقای دکتر رفیعی بودم اوایل طلبگی که یادمه ایشون فرمودن ماجرا اینه که پیامبر میخواستن منزلت ابوذر غفاری رو به مردم معرفی کنن و فرمودن: "اینک کسی بر ما وارد میشود که بشارتِ ماهِ آذار [=صفر] را میدهد که اهل بهشت است". پس حدیثِ فوق برای معرفیِ ابوذر غفاری هست و منظورش این نیس که هر کس بشارت ماه صفر را بدهد بهشتی است.

از نظر مقام معظم رهبری نیز عمل مذکور مستند روائی ندارد و قابل تایید نیس: "آقایان علمای اعلام و مومنین با پند و اندرز و موعظه و نصیحت از رواج چنین رفتارهائی که چه بسا ممکن است منتهی به وهن مذهب گردد، خودداری کنند".


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها